perjantai 30. tammikuuta 2015

Ennen ku täytän 30Enää alle puoltoista vuotta, ni oon 30. Siis miettikää, kolmekymmentä. Ihme kyllä, mul ei oo mitään kauheempaa kolmenkympin kriisiä. Ketä mä täs yritän taas huijata?! Mul on ollu satunnainen kolmenkympin kriisi jostain 22 vuotiaasta asti! :D Nuorempana ajattelin, et viimeistään kolmekymppisenä on "aikuinen". Sillon pitäis olla se ura, omakotitalo, perunamaa, kultanen noutaja, tila-auto ja oma perhe. Oon kuvitellu itteni kiireisenä uranaisena, joka kuitenki osaa jakaa ajan sopivasti perheen ja työn välillä. Haha. Yhdeksän vuotiaana kirjotin päiväkirjaan, et musta tulee isona joko näyttelijä, laulaja tai lastenhoitaja. No, näyttelijän ura huipentui ala-asteen päärooliin prinsessa Ruususena hetkeen, jona prinssin piti tulla herättää mut, mutta sitten ihan ykskaks, eräs luokallamme oleva poika päätti mennä pyörtymään kesken näytöksen ja näin ollen varasti koko huomion itselleen. Laulaminen taas on jäänyt yksin-kotona-iltoihin ja karaokebaarien -niiden hieman humaltuneitten- asiakkaiden "ilahduttamiseksi". Lastenhoito-ala on hiponut ehkä lähimpänä, koska oon harkinnut sitä vakavasti ja onhan tässä väkisinkin kertynyt kokemusta kohta jo 9 vuotta.

Oon myös miettinyt, et missä vaiheessa sitä oikeen aikuistuu ja tajunnu, et ei se aikuistuminen vaadi kaikkia yllämainittuja asioita ja vaikka oon käsittääkseni nyt aikuinen, ni se ei tarkota et mun luonne tästä mitenkään erikoisemmin aikuismaisemmaksi muuttuis. Mulle aikuistuminen merkitsee sitä et osaan kantaa vastuun taloudesta, pitää huolta Jadesta, itsestäni (ainaki silloin tällöin), pärjätä omin avuin, sekä uskaltaa pyytää muilta apua jos tarve vaatii ja sen ymmärtäminen, et ei se elämä ookkaan aina pelkkää vaaleanpunaista hattaraa ja kaikki ei välttämättä mee just niin, ku on alun perin suunnitellut. Saatan edelleen hullutella, hukata tavaroita, vetää kuperkeikkoja, nauraa tyhmille kakkavitseille ja repee hirveeseen hirnuntaan, jos joku kaatuu esim. pyörällä mun edessä kauppakassit purkautuen asfaltille mandariinien pyöriessä pitkin suojatietä, jossa tää tyyppi on alkanu jahtailee niitä ja käyttäytyy ku mitään ei ois ikinä tapahtunukkaan (noin on käynyt).
Yks ilta tää tuleva kolmenkympin ikä välähti mun mieleen ja mietin asioita joita oon saavuttanut ja joita en oo vielä kerinny tekemään. Päätin tehdä suht realistisen listan, mitä kaikkea meinaan tehdä ennen ku täytän 30! Antaapa palaa siis! :D


kuvat :weheartit


 
 
ENNEN KU TÄYTÄN KOLMEKYMMENTÄ
 
 
1. Hyppään laskuvarjotandemin ja pääsen samalla helikopterin kyytiin
 
2. Käyn ekaa kertaa tallinnassa (älkää edes kysykö)
 
3. Tanssin jossain kunnon lavatansseissa mummujen ja pappojen seassa
 
4. Opettelen tanssimaan
 
5. Meen moikkaa pitkästä aikaa sukulaisia Jönköpingiin.
 
6. Taivun spagaattiin.
Tää on pakko onnistua pelkästään senki takia, koska eräät nimeltä mainitsemattomat henkilöt naureskelivat epäuskoisena, et
 "ai tossä iässäkö meinaat vielä taipua." Odottakaa vain ;)
 
7. Opin tykkäämään sushista.
 
8. Muutan toiseen asuntoon. Vaikka pienempään, kuhan siinä on sauna.
 
9. Saan sikspäkin näkyville
 
10. Paistan kinkun.
 
11. Haaveilen vähemmän ja toteutan enemmän
 
 
 
 
12. Teen oman leuanveto ennätyksen (vähintään 17, nyt menee enää kolme! )
 
13. Opin rullaluistelemaan.
 
14. Sanon lehtimyyjille suoraan, et en tilaa mitään, enkä sitäpaitsi edes tykkää lukee mitään 'Me naiset lehtiä', joten kiitos ja näkemiin.
 
15. Kokeilen seinäkiipeilyä
 
16. Laitatan ekat ripsipidennykset
 
17. Teen kaalikääryleitä. Keskiviikkona tein elämäni ensimmäisen kaalilaatikon.
 
18. Käyn kalastamassa ja ongin ison kalan, jonka perkaan ite.
Ei kiitos taas sellasta akvaariokalan kokosta sinttiä, jonka joutuu heittää takas järveen.
 
19. Juon tequilan sitruunan ja suolan kera.
 
20. Alan käyttää jotain kallista ihmevoidetta, joka estää tulevien ryppyjen tulon.
 
21. Pysyn pitkään lankku asennossa
 
22. Opin hyväksymään sen tosiasian, et jos tästä vielä kasvan,
 ni se tarkoittaa luultavasti vain leveys-suuntaa.
 
23. Kokeilen seivauksen sijasta, miltä tuntuu vahata jalat ja repii se vahaliuska irti.
 
24. Ratsastan hevosella  Silitän hevosta.
Pelkään hevosia, koska pelkään et ne haistaa mun pelon ja potkasee mut taivaan tuuliin.
 
25. Hankin uuden keittiönpöydän ja järjestän illallisia ystävien kesken
 
26. Yritän pitää puoleni jos joku "kiireinen" mummu tai muu yrittää kiilata kauppajonossa eteen. Eriasia jos mummu on kohtelias ja mukava, ni voin harkita paikan luovuttamista.
 
27. Vuokraan kaverin kanssa tandemipyörän ja pyöräillään sillä koko päivä. Mielellään Helsingissä.
 
28. Opettelen seisoo käsillä ilman tukea.
 
29. Opin pelaamaan bilistä ja voitan vastustajan.
 
30. Oon lopettanut stressaamisen turhista asioista ja iloitsen vieläkin enemmän.
 
 Lähes puoltoista vuotta aikaa toteutella, eikä mikään näistä ollu mahdottomuus. Alan yliviivaa näitä sitä mukaan mitä opin tai saan tehtyä, elikkä ei täs muuta, näillä mennään! :)
 
 
 
 
 
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!
 
 
 
❤.lla Cami
 
 

10 kommenttia:

 1. Noniiii vuokrataan se tandemipöyrä ja lets mennään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni jes, en malta odottaa ;D Tulee varmaan aika ikimuistosta ku me lähetää tandeilee :D

   Poista
  2. Wuhuu todellaki! Skumppapullot laukussa tietty ku pysähytää brunssille ;)

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä! :D <3

   Poista
 2. Hauska postaus! :D Oon ite 25, ja ne kolmikybäset on pikkuhiljaa hiippaillut mieleen.. Musta kans nuorempana tuntui, että kolmikymppisenä on oikeasti aikuinen, ja sillon täytyy kans OLLA aikuinen. Toisaalta, miksi? Mieli saa pysyä nuorena, ja todellakin saa nauraa niille kakkapyllypissa-vitseille jos ne naurattaa :D Ehtiihän tuota kalkkistua vielä. Hauska tuo listaus, konkretisoi varmasti kans toteuttamaan noita asioita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no hyvä jos tykkäsit :D Ja ihan samaa mieltä, et mieli voi ja saakin pysyy nuorena vaikka ikää tuliskin ja mä ainaki toivon etten ikinä ihan täysin kalkkistuis :D Joo ja toi listan teko oli hauskaa, ootan täs ihan innol et pääsen ruksailee niitä :)

   Poista
 3. Ihana blogi! Ritti että luin vain tän tekstin, mä niin oon lukija! :))<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ihana toi "mä niin oon lukija! :D haha, niiin kiva kun liityit :)

   Poista
 4. siis mitä!nyt vasta tajusin minkä ikäinen oot!oon kokoajan ollut siinä mielikuvassa että oot max.25vuotias :D toisaalta mä muista mun iäksi jatkuvasti 23....... koskahan muistan että se ois tänä vuonna sen 25.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toukouun 16pv tulee 29, hyi kamala :D Mäki muistan välil et oon viel 27, kauhee shokki sit täyttää yhtäkkii 29 :D haha, no ei. Onneks joku vakuutti et elämä alkaa vasta kunnolla sitku on nelkyt, et ei oo viel hirveetä hätää :D Oisin kyl mielelläni jääny siihen 25vuoden ikään, jos ois saanu valita :D

   Poista