keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Uusi lastensairaala 2017


LIPUN MYYNTI ALKAA TÄNÄÄN
Megakonsertti Olympiastadionilla 6.6.2015:
Live Aid Uusi Lastensairaala 2017

Konsertissa esiintyvät Lohtu-kappaleella ja musiikkivideolla esiintyvät artistit

Tuomas Holopaisen Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle säveltämä Lohtu-kappale julkistettiin 9.5.2014. Samalla julkistettiin kappaleen musiikkivideo, jonka on ohjannut Dome Karukoski. Lohtu-kappaleella ja -videolla esiintyy laaja joukko Suomen suosituimpia artisteja ja taiteen ammattilaisia. Kappaleella esiintyvät artistit esiintyvät myös Live Aid Uusi Lastensairaala 2017 -megakonsertissa Olympiastadionilla 6.6.2015. Liput konserttiin tulevat myyntiin Lippupalvelussa ke 14.5. kello 9.00.

Kaikki konsertin lipputulot ohjataan Uusi Lastensairaala 2017-hankkeelle.

Pääset lipunmyyntiin TÄSTÄ

Pääset FACEBOOKIN Lastensairaala 2017 sivuilleTÄSTÄ


Helsingin Meilahteen on päätetty rakentaa uusi lastensairaala, joka korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat. Uudessa lastensairaalassa hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia ympäri Suomen.

 

Jospa rakentaisimme yhdessä jotain todella arvokasta.

 

Lastenklinikan pienille potilaille, henkilökunnalle ja lasten vanhemmille nykyisen sairaalarakennuksen ongelmat näkyvät kouriintuntuvasti. HUS:n joulukuussa 2011 valmistunut selvitys osoittaa, että uuden sairaalan tarve on akuutti. Helsingin Lastenklinikan nykyiset, 1940-luvulta peräisin olevat tilat eivät vastaa enää tämän päivän tarpeita.

 Vanha Lastenklinikka on liian pieni, tarkoitukseensa sopimaton ja lisäksi se hajoaa käsiin. Sen pienet potilaat ja heitä koko sydämellään hoitava huipputaitava henkilökunta tarvitsevat uuden sairaalan heti.

"...Samoihin aikoihin tyttäremme oli viimein siirtynyt elinsiirto-osastolle toipumaan. Silloin hän alkoi kärsiä sisäilmaongelmista elettyään niin pitkään homeisessa sairaalassa. Kahden kuukauden kuluttua vanhemman tyttäremme sydänsiirrosta, saimme tärkeimmän uutisen: Pääsemme lähtemään kotiin. Olimme saavuttaneet päämäärämme yhdessä osaavan hoitohenkilökunnan kanssa. Saimme tyttäremme elossa kotiin. Kaikilla ei käynyt yhtä hyvä tuuri.. "


"... Raskasta oli katsoa äitiä, joka itki käytävällä lapsen peruuntunutta sydänleikkausta. Tilanpuutteen vuoksi sovittu ja tarpeellinen leikkaus oli siirretty kiireellisemmän tieltä hamaan tulevaisuuteen... "

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistys on aloittanut varainhankinnan uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakennuttamiseksi. Tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoituksien avulla Helsinkiin nousee uusi, lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö vuoteen 2017 mennessä. 

Uuden lastensairaalan tarve on akuutti, mutta ilman yksityistä rahoitusta sen rakentaminen siirtyisi pitkälle tulevaisuuteen. Tämän vuoksi osa julkisen sairaalan rahoituksesta on päätetty kerätä historiallisella tavalla yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

Osa tekstistä kopioitu Lastensairaalan virallisilta sivuilta, johon pääset TÄSTÄ.Mitä enemmän oon lukenut ihmisten liikuttavia kertomuksia vakavien sairauksien kanssa kamppailevista lapsista, heidän parantumisistaan ja vanhempien kokemuksista sairaalaelämästä, sitä enemmän on alkanut ymmärtämään kuinka tärkeästä, hienosta ja tarpeellisesta hankkeesta on todella kyse. Eikä koskaan voi tietää milloin jotain pahaa sattuisi vaikka omassa perheessä tai lähipiirissä ja silloin kunnollinen sairaala ja muiden apu olisi korvaamatonta. Vaikka maailmassa tapahtuu paljon pahaa, on koskettavaa nähdä miten niin monia ihmisiä kuitenkin yhdistää sama asia, auttamisen halu.


Kokemuksia, potilaskertomuksia ja hyväntekeväisyystempauksista pääset lukemaan esimerkiksi blogissa
"UUSI LASTENSAIRAALA TALKOOVÄEN TARINOITA" 
johon pääset TÄSTÄ


KUVAT GOOGLE.lla Cami


PS.
Kävelijöille innostuneille,
tässä on myös yksi kiva tapa osallistua Lastensairaala 2017 hankkeen hyväksi

WALK 4 THE FUTURE - hyväntekeväisyyskävely

Walk 4 the future järjestetään sunnuntaina 03.08.2014. Lähtöpaikkana on Kalasataman metroasema ja siitä kävellään porukassa rantaviivaa pitkin torille, Kaivariin, Ruoholahteen ja lopuksi Hietsulle. Koko reissu on n. 10km. Tarkoituksena on rakentaa yhdessä lastensairaalaa, nauttia kesästä ja liikunnasta :)


Tapahtuman FACEBOOK sivut löydät TÄSTÄ

 
fitnessaku.fitfashion.fi/walk4thefuture

Järjestäjät
Boost Factory Oy
Aurora Vuorensola
Julia LarkkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti