lauantai 12. joulukuuta 2015

Mahapäivä ja lauantai aamu

37WeeksPregnant
 
 
 
Heippahei! Eilen oli mahapäivä, mut mahakuvat jäi tällä kertaa vähäisiksi. Oon halunnut ottaa joka mahapäivä jonkun vähän erillaisemman kuvan muistoksi, mut eilen monen tunnin kaupungilla olon jälkeen oli sen verran poikkinainen olo, ettei jaksanut edes miettiä mitään mahapäivää saatikka kuvia. Maha on kyllä ilmeisesti kasvanut jo sen verran kookkaaksi et  se alkaa kiinnittämään enemmän huomiota, enkä voi olla huomaamatta kuinka ihmiset tuijottavat sitä kauppakäynneillä. Mulle tulee vähän vaivautunut olo jos kävelen jossain käytävälle ja huomaan monen katseen tähtäävän mun mahaan. Jade aikoina muistan ku sain tosi paheksuvia katseita, ku ihmiset varmaan luuli et olin vielä nuorempi kuin oikeasti olinkaan. Olin silloin 19. Nyt kukaan ei oo kattonu onneks pahasti, koska nykyään oon niin vanha ja raihnanen, haha :D

 
Tällä kertaa en viitsi alkaa kyllästyttämään teitä pitkillä maha-ajatuksilla, joten laitan parilla viivalla pääkohdat.


- Maha tuntuu valtavalta
 
 
- Maha ON valtava!
 
 
- Enään 17päivää vauvan tuloon
 
 
-Mua on alkanut kiukuttaa pikkuasiat
 
 
- Eilen kiukkusin itelleni ja lopuksi itkin, koska en löytäny sopivia vaatteita jotka pakkaisin mukaan sairaalaan. Haha. Hormoonit.
 
 
- Maha on välillä tosi oudon muotoinen, vähän sellainen neliöhkön mallinen
 
 
- Liikkeet näkyy nyt hyvin selkeästi päällepäin ja paidankin läpi. Voin nähdä kun vauva siirtää jalkaa ja pieni kantapää? vaeltelee puolelta toiselle.
 
 
- Vauva on alkanut painaa päätä niin lujasti alas, et välillä oikeen sattuu ja joudun pysähtymään


-Yöpahoinvointia ilmassa.
 


 
Nonii, siinä ne päällimmäiset mahajutut taisikin tulla ja
 nyt en kyllä malttaisi muutenkaa kertoa enempää, koska haluan päästä nopeasti seuraavaan aiheeseen. Noniin, istuttehan varmasti? Haha, no ei vaiskaan.
Mut voittehan te kyllä varmuudeksi istuakkin.  Ei kylläkään siksi, että tää tulis aiheuttamaan teissä ihan niin voimakkaita tuntemuksia kuin mussa, mutta on varmasti kivempi istua, koska tää mun tarina ei pääty vielä. Saan meinaa ilon ilmoittaa teille uutisen, et musta tuli tänä aamuna isoveljen lapselle täti! Ja se aamu alkoi näin: 

Oli siis ihan normaali lauantai aamu. Tai ensin se oli ihan normaali. Olin juomassa kahvia kaikessa rauhassa kunnes huomasin puhelimen näytöllä vilkkuvan isoveljen nimen ja olin varma (niin kuin joka kerta ku ollaan viime aikoina puhuttu) et nyt se tapahtuu! Joona ihan varmasti kertoo et ne on sen tyttöystävän kanssa matkalla synnärille. Vastasin jännittyneenä puhelimeen ja Joona aloittaa puhelun jotenkin oudolla äänellä ja kysyy et mitäs minä. Vastaan mahdollisimman huolettomasti et "enpä oikee mitään". Sen jälkeen pidätän hengitystä ja odotan kuulevani ne odotetut sanat sairaalaan matkaamisesta. Mutta ei, seuraavaks Joona vaan pamauttaakin suoraan, et niitten tyttö on jo syntynyt! En tiiä millanen älähdys musta kuului ja mitä edes sain sanottua, ku olin samaa aikaa niin järkyttynyt ja onnessani. Mähän tiesin kokoajan et näinä päivinä vauva syntyy, mut siltin se tuli ihan puskista! :D Mun isoveljestä tuli vihdoinkin isä ja ne sai uuden perheenjäsenen ja musta tuli niitten vauvalle täti! En kestä miten ihanaa. Oon niin iloinen niitten puolesta et pillitin koko aamun ja Jade ihmetteli mikä mulla on hätänä. Ja hei miettikää, meijän vauvoille tulee ikäeroa vain 17 päivää! Niin siistiä! :) Näihin uutisiin onkin hyvä lopettaa tää kirjoitus. Ainiin, saatte jo seistä :D

.lla cami


Ps. Mulla on huono omatunto, kun en viettänyt eilen mahapäivää. Hyvä et muistin syöttää sille mitään herkkujakaan, ni ajattelin tänää korjata tilanteen ja leivoin meille kinuskisen täytekakun.  Tää täytekakku jota ahtaan juuri suuhuni on samalla mahalle hyvitys eilisestä, Joona ja Joonan tyttöystävän vauvan syntymän kunniaksi ja tietenkin siitä et musta tuli taas täti ja Jade ja tuleva vauva sai uuden serkun! Muistakaa tekin herkutella tänään, puspus ja hyvää lauanatai illan jatkoa!
7 kommenttia:

 1. ootko muuten oksennellut paljon? kun kerroit että yöpahoinvointia on. toimiiko sulla mikään kikka että saat pahan olon pois? pelkäätkö sitä oksentelua? :( mä en vaan totu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo oksennellu ku kerran vai kaks tässä loppuajalla. Oksettaa kyllä melkein joka ilta ku meen makaamaan ja siinä oon ainakin huomannu et selälleen ei kannata edes yrittää enää olla tai tulee tosi huono olo. En pelkää oksentelua, mut yritän kyllä välttää sitä kaikin keinoin ettei tarviis mennä, sen verran inhottava tunne on jo pelkästään mahassa, jos se joutuu jännitykselle siinä yökötellessä. Koitan syödä vähän jotain maitotuotetta, joka on mulla ainaki helpottanu oloa, mut viimeks pari iltaa sit tein sen virheen et hotkasin kaakaomukillisen nopeesti kerralla ja menin makaa, ni ei menny ku minuutti ni tuli koko päivän ruokalista ulos. Hyihyi, ei oo kyllä kivaa toi pahoinvointi. Sivuttain makaaminen on ainoo asento jossa pystyy jotenki yöllä olee. Toivottavasti keksit jotain helpotusta. Pieni syöminen saattaa yleensä auttaa.. :)

   Poista
 2. Hei, luin tuon ylemmän kommenttisi, että selällään olo loppuaikoina just aiheuttaa huonoo oloo, ku kohtu painaa isoo valtimoo ni veri ei pääse kulkeutumaa ymym. Ja muut seikat varmasti tiedätki. :)

  Ite aloitin kyljellään pötköttelyt alkuvaiheissa jo.. Oon tämmöne ylivarovaine tyyppi :D

  Miust oli raskausaikana sika ärsyttävää ko mitkää vaatteet mahtunut enkä raaskinu ostaa liia isoja ni kuljin vaa muutamissa vaatteis.. :D

  VastaaPoista
 3. Sulle olis haaste mun blogissa luukun 14 takana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe kiitoksia, täähän tuli ihan tilauksesta, ku just mietin et mistä aiheesta alkaisin kohta kirjoittelee :)

   Poista
 4. Joo oon kans jossai vaihees kuullut et selälleen ollessa joku valtimo jää "puristuksiin" ja huomannut et silloin alkaakin aina pyörryttämään, mut nyt tulee myös pahaolokin.. Oi vitsit ootan sitä aikaa ku saa nukkua miten päin haluaa, etenkin mahalleen nukkumista on hirvee ikävä, ihan mun lemppari nukkumisasento!:D

  No sä oot pelannut ainakin varman päälle :) minkä ikänen lapsi sulla on? :)

  Joo en mäkään mitään ylisuurii vaatteita viitti alkaa ostaa näin vähäks aikaa. Mitä nyt kirppikseltä muutaman kivan vähän löysemmän paidan, jota voi käyttää raskauden jälkeenkin. Aika hyvin kuitenkin noi vanhat paidatki saa venymään :'D Sairaalaan on vaan vaikee valita, ku pitäs olla vähän löysä ja sellanen jossa pystyy imettämäänki, mut ei kuitenkaa mikään ihan kauheen näkönen et siel kehtais hengaillakkin ja vielä pitäs olla mukava päällä ja joku aamutakkikin pitäs varmaa olla ja housutki pitää olla sellaset ettei varmasti purista leikkaushaavaa, mutku mun kaikki olohousut on ihan kulahtaneita. Ainii ja tossutkin ppitäs olla, ne sairaalakengät on hiveitä ja isoja :DD Pitää käydä shoppaa heti joulun jälkeen jotkut sairaalavaatteet mitkä on kivat sit kotonaki olovaatteina!

  VastaaPoista