maanantai 16. marraskuuta 2015

Maustekakku

 

 
Huomenta meiltä! :)  Meillä on mennyt rytmit vähän sekaisin tässä Jaden sairastelun ohella ja on tullut valvottua paljon myöhempää kuin yleensä ja tänäänkin herättiin vasta kymmenen aikaa. Meijän rytmit kun menee normaalisti niin, et mennään viimeistään jo yhdeksän aikaan sänkyyn ja sit kuuden jälkeen herätys. Oon sellanen mummu nykyään, et tykkään olla ajoissa sängyssä, mut yleensä jään vielä hetkeks lukemaan, selaa puhelinta tai katsomaan jotain ohjelmaa. Aamulla on sit kiva herätä virkeenä laittamaan Jadea kouluun. Jos viime viikkoa ei lasketa, niin en edes muista milloin oisin viimeks valvonut yli 12! :D
 
Nyt myös tää viimenen raskauskolmannes on vähän haitannut yöunia. Ensin ei meinaa saada millään unta ja sitten kun vihdoin saa, ni sitä herätään keskellä yötä ihan pirteenä. Valvon täällä siis joka yö jonkun tunnin verran, käyn vessassa, ehkä syön jotain ja selailen iltasanomii ja facebookkia puhelimella. Onneks ei tarvii murehtia kellosta, kun ei ole aamuisin töihin menoa ja nyt ei edes Jaden kouluun herätystä. Jade taitaa olla vielä pari päivää kotona, et viimeisetkin rakkulat alkaa puhkeamaan. Me aloitellaan täällä vasta päivää ja mä juon ekaa kuppia kahvia. Taidan kohta hakea myös vähän sitä eilen illalla tekemää maustekakkua. Siitä tuli hyvää ja laitanpa tännekkin sen reseptin :)
 
 
 
 





 
 
MAUSTEKAKKU
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
150g sulatettua margariinia
2rkl öljyä
2dl kermaviiliä
loraus siirappia
2tl kardemummaa
2tl kanelia
n.1rkl piparkakkumaustetta
1-2 tl inkivääriä
1-2 tl neilikkaa
2tl leivinjauhetta
4 1/5 dl venhäjauhoja
kourallinen kuivattua luumua
(myös rusinat tai taateli käy luumun sijasta)
 
 
 
1. Vaahdota sokeri ja munat kevyeksi vaahdoksi.
2. Sulata rasva ja yhdistä se kermaviilin, mausteiden ja leivinjauheen kanssa erillisessä kulhossa. Sekoita seos kunnolla.
3. Kaada seos kerralla vaahtoon. Lisää vehnäjauhot, siirappi ja pilkotut luumut.
4. Vatkaa taikina nopeasti tasaiseksi. Jos taikina näyttää liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon vielä lorauksen maitoa. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista uunin keskitasolla 175asteessa noin 40 min.
 
Jäähdytä hetki, kumoa lautaselle
ja nauti esim. kuuman glögin kera! :)
 
 
 
 
 
 .lla cami
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti