maanantai 4. helmikuuta 2013

LEUAN VETO


HELLO!


Ihanaa, maanantai! :) Ei, en sanonut tota vitsillä. Oon oikeesti iloinen, et uus viikko alkoi taas! Olin jostain syystä tosi surullinen koko viikonlopun ja nyt ajattelin, et nyt uuden viikon myötä, vois keskittyy vähän enemmän iloisempiin asioihin ja sanoa heihei viimeviikolle.

Ikävä kyllä Jadella nousi eilen illalla kuume :(
 En edes muista milloin Jade olisi ollut edellisen kerran kuumeessa, siitä on jo niin pitkä aika. 
No nyt sitten sairastellaan rauhassa kotona ja odotellaan, että pikkuinen olisi taas voimissaan ❤ 


Taidan vetää tänään kunnon jumppatreenin kotona ja keskittyä myös leuanvetoihin. Joku vinkkas mulle niistä "miesten leuoista" (eli täysin suorilta käsin ylös), ni taidan alkaa harjottelee enemmän niitä! :D Oon vetäny meinaan ilmeisesti sitten sillä ns. "naisten tyylillä", koska en suorista käsiä tarpeeksi välissä. Täysin suorilta käsin sain vedettyä vain NELJÄ, joten kyllä sen eron huomaa, kuinka eritavalla se ottaa voimille.
Leuanveto on liike, jossa tangossa suorin käsin roikkuva ihminen vetää itsensä ylös siten, että hänen leukansa menee tangon päälle. Liike voidaan suorittaa vastaotteella (rystyset itsestä pois päin), myötäotteella (rystyset itseen päin), sekaotteella (toisen käden ote toisin päin) tai neutraaliotteella (peukalot itseen päin eli ei supinaatiota eikä pronaatiota kyynärnivelessä). Liikkeessä voidaan käyttää myös erilaisia oteleveyksiä.
Wikipedia

Suomen ennätykset

Toistoleuanveto

YLEINEN
  • Naiset -70 kg: 24 kpl Sanna Savolainen, Oulu (2012)
  • Naiset +70 kg: -
  • Miehet -85 kg: 37 kpl Harri Kangas, Seinäjoki (2012)
  • Miehet -100 kg: 28 kpl Tuomas Rytkönen, Jyväskylä (2012)
  • Miehet -115 kg: 21 kpl Harri Manninen, Pirkkala (2011)
  • Miehet -125 kg: -
  • Miehet +125 kg: 12 kpl Matti Koivisto, Kiiminki (2011)


Innostuinkin lukemaan tästä aiheesta vähän enemmänkin. noitahan on vaikka minkälaisia kilpailuja. Voimaleuanvetoo, toistoleuanvetoo ja lisäpainoleuanvetoo ja kaikissa tietenkin tarkat säännöt miten vedetään. 

Tää oli hyvä ---> Vetäjän jalat saavat osua pleksiin, mutta siitä ei saa ottaa tukea tai potkaista vauhtia vetoon. Multa se ei onneks edes onnistuis, ku joudun lähes hyppää tangolle, jotta ylettäisin. Hah:D


Keskustelu palstoille eksyttyäni, huomasin myös niiden mukaan miten ihmiset (etenkin miehet) ihmettelee, jos nainen ylipäätänsä saa vedettyä muutaman leuan, ellei ole vähintään joku kehonrakentaja :D Luulis, et jokainen nyt vähintään yhden vetää ihan normistikkin, ilman kummempia treenauksia.

Voisinki laittaa Niken kuvaamaan, ku vedän muutaman leuan- Voisin yrittää tehdä sillä miesten tyylillä. Saa sitten ihmiset arvioida/arvostella mitä teen väärin, mitä kannattaa tehdä paremmin ja onko kädet väärässä asennossa tai muuta vastaavaa. Sen parempihan se mulle on, kun saan lisää vinkkejä, enkä tee vetoja "oikotien" kautta :D Katotaan nyt vain, kehtaanko edes laittaa, haha. 
 
Tiedän, et mulla on pitkä matka niihin haluamiini "Jutta-lihaksiin", niin että ne olisivat edes sinne päin. Kyllähän Jutta on 20 vuotta treenannutkin ja näyttää mielestäni ihan huikeen hyvältä. Saan siltin haaveilla ja ties vaikka jossain vaiheessa saisin pidettyä tiukan ruokavalion, elämän tyylin ja innostun täysillä treenaamisesta. Ainahan saa haluta ja tiedän kyllä, että pitäisi nostaa "hiukan" enemmän panoksia, jos meinaa havitella tuloksia! :D Mulla on PALJON vielä parannettavaa kaikessa.


Noniin, nyt alan vetää leukoja! MOIKKA! :D


 
❤.lla Cami


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti